Гениалната горила Коко към хората: Защитете Земята!

Горилата Коко

Свръхинтелигентната горила Коко, която владее американския език на глухонемите, отправи силно послание към човечеството. То е записано на видеоклип, от който става ясно, че животното ни призовава да съхраним планетата.

Според информацията, изнесена в социалните мрежи, клипчето е заснето покрай състоялата се в края на декември във Франция среща по въпросите, засягащи световния климат. На събитието присъстваха важни лица от почти всички страни.

Те изявиха загриженост, изказвайки се изключително ерудирано. Въпреки това едно много по-просто на пръв поглед послание на горила, състоящо се от броени думи, успя да развълнува много повече жителите на планетата.

В своето видео Коко казва: Аз съм горила. Аз съм цветя, животни… Аз съм природа. Коко обича човека. Коко обича Земята. Но човекът е глупав, глупав. Коко съжалява. Коко плаче. Времето напредва. Поправете Земята. Помогнете на Земята. Побързайте. Защитете Земята. Природата ви гледа. Благодаря!

Коко е може би най-известната в нашето съвремие горила. Тя е родена през 1971 година, но докато е още малко горилче бива взета от д-р Франсин Патерсън, благодарение на което става част от уникален експеримент.

Д-р Патерсън започва да обучава Коко на американския език на глухонемите и след първата година животното вече владее над сто знака. По-късно знанието на Коко продължава да нараства и според учените днес нейният интелект може да се сравни с този на средностатистически човек.

С течение на времето Коко придобива много от човешките черти. Тя обича да си прави шеги със своите гледачи и да разпуска като гледа филми и пие газирани напитки. Любимо нейно лакомства пък са ментовите бонбони.

Коко също така е изключително мило и любвеобилно създание, което се отнася с грижа и внимание към другите живи същества. Сред любимите животни на Коко са котенцата и тя неведнъж е демонстрирала, че обича да ги гали и гушка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати