Откриха на какво се дължи черно-белият цвят при животните

Кон

Учени разкриха на какво се дължи черно-белият цвят при някои животни. Оказва се, че при тях деленето на клетките през вътреутробното развитие е прекалено бавно.

До момента се предполагаше, че черно-белият цвят се дължи на мутация при животните, която кара клетките да забавят движението си. За да установят дали това е така, британските учени са провели множество изследвания на котки, коне и мишки.

Установено е, че клетките при тези животни се движат безразборно и не дават каквито и да било сигнали. Именно това е и причината петната по козината им да не са правилни, а безразборно разпределени. Деленето на клетките е забавено още в ембрионалното развитие и не се дължи на мутация.

Интересното откритие на учените ще помогне в по-прецизното изучаване на различни заболявания, предизвикани от това, че клетките не се придвижват правилно по време на ембрионалното развитие.

При тестовете е установено, че клетките се движат по-бързо от очакваното, но все пак по-бавно от необходимото.

Освен това броят им не достига, заради по-бавното деление и занижения им брой. Освен това нямат насочващ сигнал, което им позволява да се движат безразборно. Именно тези причини водят до появата на черно-бели животни.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати