Австралия засилва производството на крокодилски продукти

Крокодил

След десетилетия мерки за защита на крокодилите в Австралия страната реши да увеличи износа на продукти, направени от кожата им през 2016 година. Това се налага заради нарастването на популацията им.

Новият петгодишен план за управление на търговията с тези животни предвижда през 2016 година да се събират повече яйца на морски крокодили отпреди. На сектора ще бъде позволено да събира 90 000 и 1200 животни. Това е 40 на сто увеличение при яйцата и 100 % при животните в сравнение с миналия петгодишен план.

Както и досега, събраните яйца ще се прибират в специални инкубатори във ферми за отглеждане на крокодили. Заловените животни пък ще се използват за производството на стоки за износ.

В Австралия крокодилите стават защитен вид след като през 70-те години на миналия век биват подложени на трескав лов. Тогава те се възприемат като източници на щети и хората са се стремели да ги унищожат.

От 1971 година статутът им се променя. Популацията им става защитена и надвишава 150 000 в Австралия. Въпреки че вече не се възприемат като заплаха, и до днес има случаи на нападения на крокодили.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати