Най-куриозните сексуални сношения при животните

Лъвове

Въпреки че на пръв поглед науката за секса може да изглежда неприлична, реално повечето растителни и животински видове не биха оцелели, ако половото размножаване не съществуваше.

Изучаването на съкровените процеси на размножаване е неизменна част от изучаването на самия живот. През изминалата 2015 година учените направиха много нови и изключително интересни констатации за интимните отношения на различни организми от заобикалящия ни свят.

Едно от най-впечатляващите открития в областта засяга адските вампири – вид калмари, живеещи на дълбочина до три хиляди метра. Оказва се, че те са рекордьори в сексуалните умения сред своите събратя. В сравнение с другите видове калмари те правят секс около 100 пъти повече.

През изминалата година стана ясно още защо птичките пеят толкова рано. Учените са установили, че пойните птици просто предпочитат сутрините, за да се чифтосват. Опитите потвърдили поговорката, че Ранно пиле, рано пее. За да стигнат до крайния извод, учените инжектирали на група мъжки пойни птици хормона мелатонин. Той ги накарал да спят повече време от обикновено, което в крайна сметка ги оставило без потомство.

През изминалата 2015 година учените откриха и червеи хермафродити от вида Macrostomum hystrix. До момента не бяха забелязани заради твърде миниатюрните си размери.

Гущери

Учените са установили, че когато няма с кого да се съвокупляват, тези червеи го правят със самите себе си. За целта с острия си пенис те пронизват главата си, като по този начин яйцеклетките се оплождат.

Два вида австралийски торбести мишки, открити в Австралия през 2015 година пък, умират за секс. Буквално. Мъжките от вида Antechinus vandycki от полуостров Тасмания и континенталните Antechinus swainsonii mimetes се конкурират яростно за самките през размножителния период.

Тяхната цел е да се чифтосат с колкото се може повече женски. Понякога половите отношения продължават повече от 14 часа. В крайна сметка повечето самци умират от стрес и пренатоварване още преди да видят потомството си. Двата вида са застрашени от изчезване, но не заради бурните си сексуални изпълнения, а заради глобалното затопляне, което води до намаляване територията им на местообитание.

Изключителни са и данните за гущерите, които учените са събрали през изминалата година. Оказва се, че най-важната тяхна част е пенисът. Той е свързан с тяхната идентичност и повечето видове могат да бъдат разграничени именно по него. Половият орган при мъжките се развива шест пъти по-бързо от останалите части на тялото, което може да бъде обяснено с факта, че женските гущери просто обичат по-големите атрибути.

Изследователите не са подминали и хората. Според данните от 2015 година редовният секс не е сигурен критерий за щастие. Оказва се, че най-хармонични са отношенията на двойките, които са интимни веднъж седмично.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати