Учени разкриха скандални факти за сексуалния живот на пингвините

Пингвини

Пингвините са нелетящи птици, които омагьосват любителите на животни с черно-белите си пухкави телца и симпатичната си походка. Те се славят като миловидни създания, които са верни до гроб на своите партньори, а също и като едни изключително внимателни родители.

Не толкова популярни изследвания на учени обаче разкриват някои неподозирани черти от образа на тези очарователни на пръв поглед животни, представящи ги в доста различна светлина.

Преди броени година Дъглас Ръсел от Природонаучния музей в Лондон се натъква на неочаквано четиво. Той попада на статия, свързана със сексуалното поведение на пингвините Адели, смятащи се за един от най-разпространените видове от този разред. Странното в случая било, че на нея имало бележка, която посочвала, че материалът не е за публикуване.

Автор на тези документи е изследователят Джордж Мъри Левик, участвал в научна експедиция от 20-ти век, чрез която проследил подробно размножителния период на черно-белите птици. От написаното става ясно, че Левик е изключително изненадан от всичко, случило се пред очите му.

Оказва се, че пингвините изобщо не са невинни и благи същества, за каквито ги приема по-голямата част от човечеството. Левик станал свидетел на хомосексуални оргии, в които участвали мъжки птици.

Освен това по време на размножителния период те нападали малки и ги тормозели сексуално. Нерядко опитвали и да се чифтосат с безжизнените трупове на издъхнали вече самки, съобщава ВВС.

В онези години обаче всички тези данни звучели прекалено скандално, за да бъдат разкрити пред света просто така. Ето защо те биват потулени.

И въпреки че на пръв поглед сексуалното поведение на пингвините може да се стори за развратно и скандално, изследователите имат своето научно обяснение за него.

Че допускат, че то може да се дължи на грешки, причинени от неопитността на младите индивиди. Това всъщност е нещо съвсем нормално в природата, категорични са те.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати