Неизвестен изверг трови кучетата в Пловдив

Улични кучета

Злонамерен гражданин вилнее из Пловдив. Неизвестно лице продължава да поставя отрова в Кършияка и да убива домашни кучета, сигнализират разтревожени собственици на домашни любимци.

За едно от последните безчинства на коравосърдечния човек разказва Димитрина Ценова. Пловдивчанката споделя за инциденти с няколко палета, станали между коледните и новогодишните празници.

Седем домашни кучета издъхнаха след разходка на различни места в квартала. Ние сме едни от потърпевшите, нашето 9-месечно хъски Брайън почина на 28-ми декември тази година, споделя натъжената собственичка пред МарицаБг.

Жената разказва, че домашният ѝ любимец започва да се чувства зле след излизане на разходка. В късния следобед животното получило гърч, поради което било откарано при ветеринарен лекар. Специалистите там открили, че състоянието на кучето е породено от отравяне с ланат, който се явява силна отрова не само за кучетата, но и за хората.

Направиха всичко възможно, но не успяха да го спасят, жалва се стопанката.

Останалите жертви на злосторника са се намирали в парк Рибница, в клетката на квартал Гагарин. Това кара гражданите да смятат, че отровата може да е разпръсната навсякъде из квартала.

Това е безумие! - гневи се жената и моли да се даде гласност на случая, преди да са пострадали други питомци, а, не дай си Боже, и хора.

Подобни посегателства върху животни не са рядкост в Пловдив. Неотдавна възмутени граждани сигнализираха за извършител, разпространяващ отрова в града под тепетата. В резултат на коварната акция бяха покосени улични котки и кучета, като всичко това се случи пред очите на невръстни дечица.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати