Байкалски тюлени рисуват, свирят и танцуват

Тюлен

Миловидно слонче, появило се на бял свят навръх Нова година, е най-новата атракция на берлинската зоологическа градина.

Появата на слончето не е била очаквана по това време, ето защо раждането му сварило неподготвени служителите в зоопарка. Бременната слоница Кева дала живот на бебето три месеца по-рано от предвиденото, точно в разгара на новогодишните празненства.

Раждането на мъничето не е било следено от ветеринари и служители в зооцентъра, но въпреки това според първоначалната информация бебето и майката са в добро здраве. Новогодишното слонче е четвъртата рожба на Кева. Сега то прави своите първи стъпки пред посетителите.

И докато зоопаркът в Берлин предизвиква интерес с малко слонче, аквариум в Иркутск удивлява своите посетители с уникална атракция. Байкалски тюлени, които живеят в центъра, оставят без думи публиката, свирейки, рисувайки и танцувайки.

Изглежда очарователните морски бозайници Ласка и Мечо Пух имат афинитет към изкуството. Двамата са започнали курсове по свирене и рисуване и дори вече си имат свое собствено шоу.

В него те показват колко добре умеят да правят щрихи и как сполучливо боравят с духовите инструменти. Така тюлените предизвикват невиждан интерес и малчуганите и техните родители.

Но това съвсем не е всичко, на което Мечо Пух и Ласка са способни. Морските артисти са готови да изпълнят и цял комплекс от забавни движения, стига обаче да бъдат почерпени с любимата им риба.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати