miau.bg»Статии»Живини»Тигърът Амур стана вегетарианец

Тигърът Амур стана вегетарианец

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k12575
Тигърът Амур стана вегетарианец
Прибираща се каишка за кучета 6в1-20%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Все по-интересно за учените започва да става странното приятелство между тигъра Амур и козела Тимур, намиращи се в Приморския сафари парк в Шкотовския район на Русия.

Освен че се сприятелил с тревопасното, дадено му за храна, кръвожадният доскоро тигър изглежда е придобил и някои от неговите навици. Точно на Рождество Христово Амур се проявил като вегетарианец, предават световни информационни агенции.

Според информацията на 25-ти декември двете животни стартирали своя ден, както обикновено. След като се срещнали, те започнали да се разхождат сред дърветата.

Тогава гледачите забелязали нещо неочаквано - Амур навел глава, подушил тревата и започнал сладко да пасе, все едно това е най-естественото нещо за един тигър. После той се излегнал и се отдал на отпускаща дрямка. Около него се разположил и най-добрият ми приятел - козлето Тимур.

След това рогатият палавиник се размърдал и пробудил Амур. Това изглежда не се харесало на голямата котка и тя шляпнала една лапа на своя побратим. Козелът бързо отскочил встрани и за миг изглеждал стреснат. Само след броени секунди обаче той отново се настанил до тигъра и от дребната им свада сякаш нямало и следа.

Все пак тигърът не издържал дълго на вегетарианската диета. Часове по-късно нуждата от мръвка си казала думата и когато получил полагащото му се количество месо, Амур го изял почти мигновено.

Припомняме, че чудноватото приятелство между козела Тимур и тигъра Амур се зароди преди около месец. Козлето било подхвърлено в лапите на хищника като част от обичайното му меню. Незнайно защо обаче тигърът така и не го приел за плячка. Двама се привързали един към друг и към днешна дата са неразделни другари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати