Русия и САЩ подариха по едно обучено куче на Франция

Полицейско куче

Двете световни сили САЩ и Русия изразиха своята съпричастност към смелата постъпка на овчарката Дизел, която се жертва и спаси над 100 полицаи при мисия в предградието Сен Дени във Франция. Те дариха по едно специално обучено служебно куче, което достойно да заеме поста на героя.

Белгийската овчарка Дизел бе убита на 18 ноември при антитерористична акция срещу предполагаемите организатори на атентатите от 13 ноември. Така тя спаси над 100 полицаи, като застана на първата линия по пътя на смъртоносната експлозия. Дизел бе почетен от Франция и целия свят като истински герой.

Инициативата поде Русия, като подари на френските полицаи специално обучено куче на име Добриня. Името му е дадено в чест на руския богатир от руската митология, символ на безкористната помощ, силата и доброто. То бе изпратено във Франция в знак на солидарност с френския народ и полиция в борбата с тероризма.

САЩ последва примера и подари на френската полиция животинката Либерте. Тя е обучавана от неправителствена организация в Тексас, която се занимава с дресиране на кучета за полицейските служби.

Либерте е породата малиноа и вече е пристигнала при Добриня във Франция. Двете кучета ще работят заедно, като следват примера на героя Дизел.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати