Котка с две лица подлуди интернет

26.12.2015
Котка Венера

Котка с уникална външност подлуди интернет пространството. Потребителите в социалните мрежи вече години наред с трепет следят живота на Венера /Venus/ - котката с две напълно различни половини на лицето.

Неповторимата котана е от забележителната порода Калико. Но това съвсем не е единствената причина, поради която тя е толкова специална. Снимки и клипчета на невероятното коте показват, че половината от неговото лице е обагрено в черно, а другата половина - в оранжево. Очите на чаровното създание също не са еднакви - едното е зелено, а другото - синьо.

Котката Венера има свои собствени профили в социалните мрежи и всяка седмица е следвана от купища хора. Бърза справка на страницата ѝ във Фейсбук посочва, че тя е следена от над 900 000 потребители.

Освен това ликът на животното може да се види върху чорапи, тениски и сувенири. Произвеждат се и плюшени играчки, изглеждащи като Венера, които се изкупуват катотопъл хляб от нейните почитатели.

Всъщност по броя на своите фенове двуликата писана може да се мери с другата котка, превърнала се в интернет сензация - Гръмпи кет. Само че за разлика от нацупената си конкурентка Венера изглежда далеч по-приветливо.

Необикновеният външен вид на животното изумява не само любителите на котките, но и учените. Според специалистите тя изглежда по този невероятен начин, защото клетките ѝ съдържат два вида ДНК. Това се получава при сливане на два ембриона и е рядко явление. Други обаче са на мнение, че нейната визия е плод на случайност.

Освен с атрактивния си външен вид Венера впечатлява и с кроткото си поведение. Нейните собственици уверяват, че пухкавото създание е истински ангел и за разлика от повечето други писани не тероризира семейните мебели.

Те също така споделят, че тя е изключително гальовно животното, което обожава да си похапва. Понякога апетитът на Венера е толкова голям, че тя дори си позволява да открадне и от храната на домашното куче.

4.3
Общо 4 гласували
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати