Африканските пингвинчета измират от глад

Пингвини

Малките африкански пингвинчета всяка година са застрашени от смърт. Между октомври и януари възрастните индивиди ги изоставят на крайбрежието, за да сменят старите си пера с нови. Това се наблюдава ежегодно от началото на 20 век насам.

И тази година за малките пингвинчета настъпиха тежки времена. При смяната на перата възрастните не могат да ловуват, което оставя малките гладни. Хората трябва да направят всичко възможно да спасят малките пингвинчета, тъй като те са изчезващ вид. Основна вина за това има именно човекът.

В дивата природа днес живее 2% от първоначалната популация, отчетена в началото на 20 век. Едва 25 000 двойки от тези птици отговарят за възпроизвеждането на вида на планетата ни.

Със спасяването на пингвинчетата, оставени на брега на произвола на съдбата, се е заела Южноафриканската фондация за опазване на крайбрежните птици. През тази година обаче са спасени много по-малко животни в сравнение с миналата. Това е следствие на простия факт, че броят им прогресивно се редуцира.

До момента 258 пингвинчета са спасени. На тях доброволците помагат да се адаптират по-добре към собствената си среда на обитание и то - доста успешно. До февруари броят на спасените животни ще нарасне с още няколкостотин. Всеки желаещ може да направи дарение за фондацията на сайта на организацията.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати