Брутален акт на насилие в зоопарка в Стара Загора

Зайче
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Вандали посегнаха на животните в парка в Стара Загора. Декоративните зайци и камерунските козички в парка на Старозагорските минерални бани са били безскрупулно убити.

Зоопаркът в Стара Загора е изграден от гражданите в града. Той бе учреден преди две години от Граждански клуб Липа – Стара Загора. Животните в него са дарение от различни неправителствени организации и редица благодетели.

Актът на насилие е извършен умишлено и добре планирано. Вандалите са влезли през нощта, като за целта са разбили катинарите и са скъсали мрежа.

С влизането са се насочили към камерунските козички, които умъртвили на място. Зайците пък най-вероятно са убити и напъхани в чували. Към близкото село водят кървави следи и се предполага, че извършителите са поели натам.

За щастие две бременни козички са оцелели, тъй като са били отделени във вътрешното помещение, до което вандалите не успели да стигнат.

Директорът на зоопарка заяви, че след случая се планира да бъде изградено видеонаблюдение, както и да се наеме охрана, която да пази животните от подобни набези.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати