Китайски милионер продаде всичко и построи кучешки приют

Кучета

Милионер от Китай продаде цялото си имущество, за да построи приют за кучета. След като изгубил домашния си любимец, бившият бизнесмен решил да основе център за спасяване на животни, на който посветил живота си.

29-годишният Ван Ян от град Гелонг, провинция Цзили, вече бивш притежател на няколко милиона юана, изгубил кучето си през 2012 година. Търсел го навсякъде, дори в близката кланица.

Любимият му домашен любимец така и не бил открит, а докато го търсел, Ян видял не една и две сцени на жестоко убийство на животни. Тогава решил, че трябва да се занимава с благотворителност и да спаси колкото се може повече животни, в чест на своето куче.

Ван Ян продал цялото си имущество и вложил всичките си средства в построяването на приют. Той купил кланицата, съборил я и на нейно място построил дом за изоставените животни.

През годините хиляди кучета са осиновени оттам. Днес в приюта нови 215 кучета очакват своите стопани. А за ексмилионера няма нищо по-хубаво, от това да види благодарността в искрените очи на животните.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати