Конна полиция пази Ню Йорк от терористи

Конна полиция

Конната полиция е един от най-впечатляващите забележителности в Ню Йорк. Преди дни бяха вложени 30 млн. долара в създаването на нова конюшня към нюйоркската полиция. Тя приюти всички животни, собственост на силите за сигурност, които до момента се отглеждаха на различни места в града.

Конните полицаи са основен елемент в защитата на Ню Йорк срещу терористите и техните нападения, категорични са от местната полиция. Новата конюшня заема 2415 квадратни метра и се намира на пет минути в тръст от центъра на града. Тя е разположена на първия етаж на луксозна сграда в Манхатън.

В нея ще се отглеждат 52 коня. До момента за целта се използваше сграда до река Хъдсън, където се побираха 26 коне, а останалите бяха държани на различни места в Куинс, Бронкс и Бруклин. Освен всичко друго тя е екипирана с компютърна система, която следи движението на всяко животно.

След атаките в Париж силите за сигурност в Ню Йорк са повече от предпазливи. Те са в постоянна готовност за инциденти. В ситуация на хаос най-видимите полицаи ще са тези върху конете, които ще контролират тълпата.

Ефективността им бе доказана през 2010 година, когато улични търговци потърсиха именно тяхната помощ, когато забелязаха подозрителен дим. Оказа се, че той се носи от самоделно направена кола-бомба, а навременната реакция на органите на реда предотврати жертвите. Конните полицаи бързо отцепиха района до идването на сапьорите.

Ню Йорк е сред малкото градове в САЩ, които не само не се отказаха от конната полиция, но и влагат усилия и немалко средства, за да я подобрят. Това е единственият град, в който конете се гледат в градска среда, и то в доста луксозни условия.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати