Белгийска овчарка е новият герой на Франция

Белгийска овчарка

Обучена белгийска овчарка се превърна в новия герой на Франция. Седемгодишната Дизел загуби живота си по време на мащабна антитерористична акция в северното парижко предградие Сен Дени. За трагичния случай информираха от пресцентъра на френската Национална полиция.

В сряда по време на операцията за борба с тероризма полицаите проникнали в няколко апартамента в Сен Дени. В акцията взело участие и щурмовото куче Дизел, което било обучени да намира експлозиви.

Дизел влязла първа в сградата, за да предупреди за наличието на евентуални препятствия. В този момент жена камикадзе започнала да стреля и кучето загинало. Веднага след това терористката се взривила посредством жилетка с експлозиви и също починала. По време на операцията пострадали и полицаи от специализирания отряд.

След драматичната смърт на Дизел полицейски служители споделиха в интернет пространството снимки на безстрашното куче, загинало, докато изпълнява своя служебен дълг. Органите на реда не скриха, че четириногите, обучени да търсят експлозиви, са от изключително важно значение за успешното протичане на техните мисии.

Веднага щом световните медии съобщиха за героичната смърт на Дизел, потребители в социалните мрежи побързаха да отдадат почит на щурмовото куче. Те публикуваха фотоси на свои домашни любимци, държащи листове с френското знаме и името на загиналия четириног полицай. Паметта на щурмувото куче беше почетена и от много други хора.

Полицейските служители споделиха, че Дизел е изпълнявала своя дълг лоялно през цялата си кариера. Белгийската овчарка е била и носител на множество медали и отличия, свидетелстващи за нейната преданост.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати