Община Пловдив заряза кучешките площадки

Кучешка площадка

Общината в Пловдив и ОП Чистота нехаят за състоянието на кучешките площадки в града. Оказва се, че една от най-често използваните площадки до жп линиите в квартал Христо Смирненски не е чистена седмици наред.

Жителите на квартала са потресени от факта, че повече от три седмици никой от общинското предприятие не се е погрижил кошът за боклук на кучешката площадка да бъде почистен. Районът е пълен с фекалии, бирени кутийки и какво ли още не. Място за новия боклук няма и хората са принудени да ги оставят където им падне.

Кучешка площадка

Мястото се намира на метри от базата на ОП Паркове и градини на Младежкия хълм. Там всичко е чисто и подредено, за разлика от ситуацията в Христо Смирненски. Хората са възмутени от нехайството на общината.

Собственик на куче коментира, че ежегодно заплаща данък в размер на 30 лв. Според него единственото, което получава срещу тези пари, са табелите Забранено за кучета, които се поставят из парковете.

Община Пловдив от години не е обособявала нови места, на които собствениците да могат да разхождат четириногите си любимци. Ситуацията в района на квартал Христо Смирненски като цяло е доста занемарена. Новата ситуация с боклуците обаче поставя и реален риск от развитието на зарази.

Община Пловдив е една от малкото, която събира данък куче. Там той е 30 лв., докато този в София е с 6 лв по-нисък. Именно поради това е недопустимо там да има проблем с грижата за комфорта на животните и техните собственици.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати