Вандали изтормозиха животните в Природонаучния музей в Пловдив

Рибки

Преди дни бе открит аквариумът в ремонтирания Природонаучен музей в Пловдив. В неделя следобед обаче инцидент помрачи радостта от иновацията и днес той отново е затворен за посетители.

Обитателите на музея са станали жертва на вандалски акт. В залата, където няма видеонаблюдение, неизвестни са блъскали стъклата на аквариумите с голяма сила. В резултат животните са изключително стресирани, а двата октопода и пет сепии са умрели.

Две рибки пък са били безскрупулно задигнати. Това са изключително рядката и трудна за намиране коралова риба, както и най-любимата на децата рибка Немо.

Вандалите убили животните, все още не са открити. Камерите в залата все още не са инсталирани, което прави идентифицирането им невъзможно. Докато техниката бъде поставена, директорът настоява за допълнителна охрана, която да осигури спокойствието на животните.

Днес вратите на аквариума отново са затворени. Рибките са оставени на тъмно и тихо, за да се възстановят след изживяния стрес. Те са в изключително лошо състояние и не се знае кога отново ще могат да бъдат видяни.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати