Пингвини организираха бягство от датски зоопарк

Пингвини

Заоопаркът в третия по големина град в Дания, Оденсе, за малко да осъмне без пет от любимците си. Пет арктически пингвина са организирали един от най-добрите опити за бягство, който в крайна смета обаче не се е увенчал с успех.

Действията на пингвините могат да бъдат определени като един от най-добрите опити за бягство, организирани някога, и то от животни. Арктическите птици са се възползвали от нехайството на служител, който по невнимание оставил клетката им отключена и тръгнали към свободата.

Действията на пингвините били организирани и целенасочени – те вкупом напускат отключената клетка и преминават през всички служебни помещения. Следващата стъпка била откриването на изход. За целта животните обиколили коридорите няколко пъти.

В същото време охраната на зоопарка установила липсата им и ги открила на камерите. Усетили, че ги наблюдават, пингвините веднага се обърнали в обратна посока и се върнали в клетките си, като се държали все едно нищо не се е случило.

Това не е първият случай през тази година, в който пингвини бягат от зоопарк. През лятото африкански пингвин успя да избяга от зоопарка в Тбилиси и дори измина 60 км, като стигнал до границата с Азербайджан.

Тогава обаче причината бе наводнението в нощта на 14 юни, когато много животни от зоопарка се удавиха, а други избягаха. Пингвинът бе върнат в зоопарка от специален екип.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати