miau.bg»Статии»Живини»Крокодили охраняват затвор в Индонезия

Крокодили охраняват затвор в Индонезия

Крокодил

Осъдените на смърт в Индонезия ще бъдат охранявани от гладни крокодили. Индонезийският ръководител на Агенцията за борба с наркотичните вещества Буди Васезо обяви плановете на властите да построят затвор със строг режим на остров, който да бъде охраняван от най-строгата стража.

Наркопрестъпниците ще бъдат охранявани от кръвожадни крокодили, за да не могат да избягат от присъдата си. Там ще бъдат изпращани само хора, осъдени на смърт за трафик на наркотици.

В страната положението с наркозависимите е повече от лошо. По последно преброяване зависимите са 4.2 милиона, което прави 2% от населението.

Именно поради това наказанията в Индонезия за трафик на дрога са сред най-строгите в света и включват смъртна присъда. През април тази година бяха екзекутирани осем от осъдените, а десетки са тези, които чакат изпълнението ѝ.

Според Буди Васезо крокодилите ще са много по-надеждни пазачи от хората, които често се поддават на манипулации и подкупи. Това важи с особена сила за наркодилърите, които имат много пари и могат да купят буквално всеки.

Идеята е приета от министерството на правосъдието, което е започнало издирването на най-кръвожадните крокодили. Те ще бъдат пуснати за размножаване във водите край бъдещия затвор на някой от индонезийските острови.

Самият Васесо увери, че лично ще инспектира няколко района от архипелага, където ще подбере някои от животните.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати