Отглеждането на животни действа терапевтично

Куче

Теорията, че отглеждането на животни действа терапевтично, бе потвърдена от група британски учени. Те са доказали, че грижите за домашното куче действат като естествена превенция срещу редица заболявания.

В изследването участие са взели повече от двеста британски семейства, всяко от което притежавало различни породи кучета. Те попълнили специално изготвени анкети.

От тях станало ясно, че всички членове на семействата с кучета - деца и възрастни, са в много по-добро здраве, в сравнение с тези, които не гледат такъв домашен любимец.

Оказва се, че в по-голямата си част собствениците на кучета не страдат от високо кръвно налягане. А ако случайно някой от тях все пак получи инфаркт, до 94 % от засегнатите са се съвземали изключително скоростно и почти напълно, когато до тях е било любимото куче.

Отглеждане на куче

Авторите на изследването смятат, че благоприятният ефект от контакта с кучето се дължи на жизнените процеси в организма на животното, които протичат изключително бързо. Така домашното куче е преизпълнено с положителна енергия, която предава и на стопанина си.

Благоприятният ефект върху здравето се запазва и при други заболявания. Доказано е, че ранният контакт с кучета предпазва от развитието на астма. Отрасналите с куче в дома деца са с 15% по-малко засегнати от това заболяване.

Освен всичко друго, домашният любимец внася спокойствие, уют и добро настроение във всеки дом. Той е перфектен както за големи семейства, така и за самотни хора, на които да бъде опора и да носи радост в живота.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати