miau.bg»Статии»Живини»Куче спаси дете от сигурна смърт

Куче спаси дете от сигурна смърт

Куче и дете
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Куче спаси давещо се дете в Австралия. Без помощта на четириногия любимец почивката в Бризбейн щеше да има фатален край за 2-годишния Александър.

Семейството на Дейвид и Лиза Кенни заедно с малкия Александър и кучето Лила, решили да си направят семейна екскурзия до Бризбейн. Докато родителите разтребвали из къщата, малчуганът решил да си поиграе до близкия язовир. Той обаче се спънал, паднал във водата и загубил съзнание.

9-годишната Лила била единственият свидетел на случващото се. Тъй като кучето не можело да помогне на момчето, то изтичало до къщата и намерило Дейвид. Лила лаела силно и бързо привлякла вниманието му. Тя го отвела до езерото, където той веднага извадил момчето от водата.

Пулсът на Александър едвам се усещал. Хеликоптерът, който трябвало да закара момчето до болницата, пристигнал след 27 минути, през които Дейвид и приятелите му правили изкуствено дишане на детето. Когато хеликоптерът пристигнал, се прибрала и майката на Александър, която с ужас установила, че медиците идват за сина ѝ.

Лекарите не били обнадеждени за състоянието на малкото момче, което било в кома. Те предупредили Дейвид и Лиза, че дори да оцелее, то ще остане с трайни увреждания на главния мозък.

Следващите часове били най-трудни за семейството. 48 часа след инцидента обаче чудото се случило – Александър излязъл от комата. Най-голямото щастие идва, след като прегледите показали, че той няма абсолютно никакви увреждания. Лекарите са категорични, че причина за щастливия завършек са както правилните действия на бащата, така и навременната намеса на кучето Лила.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати