Проектът Ние чувстваме показва истинската съдба на бездомните животни

бездомни животни

Социалният проект Ние чувстваме е дело на руската агенция Bamboobear и фотографката Анна Кривицкая. В България той се популяризира от Фондация Вземи ме вкъщи.

Ние чувстваме представя тежкият живот на уличните животни с истинското му лице. Създателите му показват ежедневието на милиони котки и кучета, изпълнено с несигурност и инциденти.

В девет снимки проектът разказва историята на девет животни, кръстени Предателство, Отчаяние, Непотребност, Болка, Глад, Страх, Самота, Мъка и Безизходица. Всяка от тях носи сърцераздирателно послание, което се чете в обезверените и тъжни очи на животните.

Посланието гласи: Не чакаме чудо. Искаме само вие, хората, да ни забележите. Да не се отнасяте с нас като с вещи. Да не ни измъчвате, да не ни причинявате болка и страдание. А понякога – да ни помагате. Ние имаме нужда от любов. От човешка обич и грижа. Ако още сте способни на такива чувства… Разберете – ние чувстваме!

Ежедневието на милионите кучета и котки, оцеляващи на улицата, става пред безучастните погледи на хората. Проектът Ние чувстваме цели повече хора да проявят интерес към дарителство, подслоняване, доброволческа работа и осиновяване.

Котки

Уебсайтът на проекта дава подробна информация за всичко това. Той призовава и към отговорни грижи за домашните любимци, включително и кастрация като превенция на нежеланото размножаване.

Създателите на проекта са категорични, че грижата за бездомните животни е нищожна, в сравнение с това, което получаваме от тях. Всяко животно чувства, въпросът е дали човечеството още е способно на това. Човекът е най-силен не когато налага себе си, а тогава, когато помага на безпомощните.

В България Ние чувстваме се популяризира от Фондация Вземи ме вкъщи. Най-изявеният сътрудник на отганизацията е Миро, който безусловно я подкрепя вече пета година в намирането на стопани на бездомни кучета и котки.

В сайта на фондация Вземи ме вкъщи всеки може да получи подробна информация за проекта и всички визии на инициативата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати