Животни звезди, които остават завинаги в историята на киното

Ласи
Прибираща се каишка за кучета 6в1-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
33.00 лв.
Виж ››

Филмите от последните години направиха популярни много животни. Именно тяхната неподправена актьорска игра ги превърна в едни от най-обичаните. Ето какво се случи през годините с любимите ви актьори от животинския свят:

Ласи

Едно от най-популярните животни в света и единственото, което има звезда в Алеята на славата, е кучето от филма Ласи. Историята разказва за коли, което прави всичко възможно, за да се върне при своя стопанин.

Първото куче, което изиграва главната роля, се казва Пол и умира през 1958 г. Останалите използвани кучета са негови роднини. Всички те са мъжки, въпреки че във филма Ласи е женско куче.

Хачико

Хачико

Хачико: Историята на едно куче е един от най-въздействащите филми за всички времена, създаден по истински случай. Той разказва за куче, което всеки ден изпраща стопанина си на гарата, където той хваща влака за работа, след което идва да го посрещне. След като стопанинът му умира, когато е едва на 18 месеца, Хачико продължава да се връща на гарата всеки ден в точно определен час, докато не умира през 1935 г.

Година преди смъртта му в негова чест е издигната бронзова статуя. След като по време на Втората световна война тя е разрушена, през 1948 година бива възстановена. На мястото, на което Хачико чакал своя стопанин, има отлети бронзови лапи и текст на японски.

Кейко

Косатка

Това е косатката, която играе главната роля във филма Волният Уили. След снимките Уорнър Брадърс решават да му намерят по-добър дом и през 1995 година на негово име е открита фондация. Кейко дълги години е живяла в плен, поради което се налага да претърпи обучение за това как да се държи в открити води. Косатката умира през декември 2003 година в Норвегия на около 27 години. Два месеца след смъртта ѝ е отслужена панихида в нейна чест, а в Норвегия е издигнат и паметник.

Джери Лий

Истинското име на полицейското куче от филма К-9 е Котън. Немските овчарки са предпочитани за борба с престъпността, тъй като са умни и издръжливи. Интересното е, че в реалния живот главният герой наистина работи в полицията. Той осъществява общо 24 ареста, най-значимият от които е през 1991 година, когато открива 10 кг кокаин. Само месец по-късно Котън е прострелян смъртоносно в полицейска акция в опит да бъде заловен заподозрян.

Бетовен

Бетовен

Ролята на кучето в поредицата за Бетовен се изпълнява от няколко кучета. В първия и втория филм главен герой е санбернарът Крис. За съжаление, малко след края на снимките кучето умира. В следващите филми ролята се изпълнява от три различни кучета. Всяко от тях играе различни сцени – едното изпълнява екшън сцените, другото прави триковете, а третото си играе с малките кученца.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати