Гарван държи стопанина си за заложник

Гарван

Неподозирани проблеми си докара добронамерен британец, склонил да помогне на бедстващ гарван. След като птицата се възстановила, тя вече била толкова привързана към мъжа, който ѝ подал ръка, че всячески отказвала да се раздели с компанията му.

Нещо повече - пернатото изпадало в истерия всеки път, когато оставало без своя стопанин. Положението станало толкова неконтролируемо, че внезапно спасителят на птицата се превърнал в неин заложник, съобщава изданието Дейли мирър.

Главен герой в тази необикновена история е 53-годишният социален служител Уорън Хоуми. Преди няколко месеца той попаднал на ранен гарван. На мъжа му дожаляло и решил да помогне на бедстващото създание. Той го прибрал в дома си, докато то се стабилизира, като нямал никаква представа какво ще му се случи много скоро.

И така гарванът, който Уорън нарекъл Ръс /заради актьора Ръсел Кроу/, заживял с 53-годишия мъж и близките му. Всичко вървяло съвсем нормално до деня, в който Уорън решил, че птичето е напълно възстановено и вече няма нужда от него. Британецът го изпратил в приют за животни, намиращ се покрайнините на Манчестър, вярвайки Ръс ще се адаптира и ще започне нов живот.

Не след дълго обаче той разбрал, че греши. Служители от приюта му се обадили и го помолили да прибере обратно домашния си любимец, тъй като той изпитва голяма скръб по него и грачи неудържимо.

Всъщност крясъците на птицата били толкова силни, че Уорън можел да ги чуе по телефона. Заради риска Ръс да се самонарани той бил прибран от доскорошния си стопанин. Гарванът се успокоил моментално и Уорън си отдъхнал, но скоро след това истеричните кризи за пернатото започнали да се повтарят.

Всеки път когато Уорън излезел за дълго, птицата отново започвала да кряска тревожно. Уорън се видял в чудо, защото не можел нито да замине на почивка някъде, нито да отсъства през уикендите. Бил се превърнал в заложник в собствения си дом.

Той се опитал да си намери заместник, който да занимава Ръс, но изглежда неговото присъствие по никакъв начин не задоволявало потребностите на гарвана, за който 53-годишният британец бил всичко.

За момента Ръс добре се разбира със семейството на своя стопанин, както и с останалите любимци - куче и котка. Занапред обаче спасителят на птицата смята да ѝ построи голяма клетка в градината, за да свикне с отсъствието на любимия си човек и някой ден все пак да заживее като останалите представители на вида си.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати