В Зимбабве застреляха и огромен слон

Слон

Поредното убийство на величествено животно разтърси Зимбабве. Само няколко месеца след смъртта на лъва със звезден статут Сесил, слон беше повален от германски ловец. Животното било със забележителни размери, а само бивните му тежали над петдесет килограма, съобщава изданието Дейли мейл.

Жертвата е била убита преди няколко дни в Национален парк Гонарежу, намиращ се в югоизточните предели на Зимбабве. Според запознати през последните пет десетилетия друг толкова едър слон не е бил повалян.

Слонът е бил с изумително големи бивни, които стигали чак до земята, споделят от силите за опазване на природата в Зимбабве.

Според първоначалната информация животното е убито от германски гражданин. Той е похарчил шестдесет хиляди долара, за да получи разрешение да ловува и да застреля огромния слон. Точно както и в случая със смъртта на Сесил, ловецът не е бил сам. Помагал му е опитен авджия, който го предвождал цели 21 дни.

На този етап не става ясно кой е слонът, издъхнал заради германеца. Според запознати той е бил на повече от четиридесет години и преди застрелването му не е бил забелязван в парка. След като като омаломощил слона, той побързал да се похвали в социалните мрежи със снимки на огромните му бивни.

Появата на фотосите предизвикала яростни словесни борби в интернет. Много от почитателите на лова поздравили германския гражданин за впечатляващия трофей.

Природозащитниците обаче не реагирали никак добре на новината, още повече че това се случва само три месеца след убийството на Сесил.

През лятото зоозащитниците изпаднаха в ярост след като американският зъболекар Уолтър Палмър брои луди пари, за да отнеме живота на най-обичания и известен лъв в Зимбабве.

Не знам какво послание отправяме към света. Когато някой от местните жители отнеме живота на тукашно животно, за да нахрани семейството си, той е осъден на между пет и петнадесет години затвор.

Когато обаче някой заможен чужденец дойде и застреля животно, наказанието му се разминава, заяви Джони Родригес, председател на силите за опазване на природата в Зимбабве.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати