Свръхинтелигентната горила Коко осинови котенца

Горила Коко
Прибираща се каишка за кучета 6в1-36%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Коко-горилата, която известна в цял свят с това, че владее американския език на глухонемите, си осинови котенца. Възрастната маймуна е приела присърце грижите за мъничетата и им се радва като на свои собствени рожби, предава изданието Дейли телеграф.

Малките сладурчета Коко получила по повод 44-тия си рожден ден. Те били подарени на забележителното животно от служителите в зоопарка на Сан Франциско. След като се срещнала с писаните, гениалната горила направо се влюбила в тях.

Гледачите на удивителното животно дори заснеха видео, в което си проличава, че Коко обожава своите нови приятелчета. На него се вижда как тя взема едно от мъничетата и го прегръща, а след това го гали по коремчето. След това с помощта на своята треньорка Франсин Патерсън го държи на главата си.

Невероятната горила Коко е сред най-забележителните животни в историята на човечеството. Нейната история започва през седемдесетте години на миналия век, когато младата по това време д-р Франсин Патерсън взема от зоопарка в Сан Франциско малко горилче и го кръщава Коко.

Специалистката започва да работи доста упорито с него и да го обучава на американския език на глухонемите.

След първата една година малката Коко научава над сто думи и става медийна звезда. Пет години по-късно маймунчето владее шестстотин думи и се превръща в героиня на документален филм. През цялото това време д-р Патерсън не изпуска Коко от очи и продължава да я обучава.

Така прави от животното същество с изключителен разум. Според учените нейният интелект може да се сравни с този на един средностатистически човек. Освен да разсъждава като хората, маймуната се занимава с някои любими човешки дейности. Така например тя обича да пие газирани напитки, да си играе и да гледа филми.

Коко е много чувствителна натура. Когато гледа филми с драматични сцени, се обръща, а когато нещо тъжно се случи, се разплаква. Според д-р Патерсън горилата дори има чувство за хумор и обича да се шегува, макар и по свой начин, с гледачите си.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати