miau.bg»Статии»Живини»За пръв път в Канада се родиха бебета панди

За пръв път в Канада се родиха бебета панди

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k12634
Панди
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Две малки бебета са се родили в зоологическата градина в Торонто, Канада. Черно-белите бебоци са рожби на панда, предоставена от Китай, информира Асошиейтед прес.

Малките на мама Ер Шун тежали под 200 грама след раждането. Тепърва те ще укрепнат и наедреят. От зоопарка успокоиха, че възрастната панда е с добри жизнени показатели и на този етап двете бебета също се чувстват добре.

Здравословното им състояние е нормално, но тепърва предстоят най-критичните дни за бебетата. Много често през тях някои от пандите, родени в плен, загиват.

Ето защо гледачите в зоологическата не смеят да дават прибързани прогнози. Докато бебетата са още уязвими, те ще бъдат наблюдавани денонощно от специалисти, които са готови да укажат помощ на малките мечета при нужда.

От зоопарка отбелязват още, че това е първият път, в който панди се появяват на бял свят в Канада. Ако тези две мъничета се преборят с трудностите и оживеят, след като престанат да бъдат кърмени от Ер Шун, най-вероятно ще бъдат върнати в Китай.

Ер Шун пристигна в Торонто преди две години. Тя бе придружена от пандата Ма Дао. В бъдеще обаче те няма да живеят тук, и ще бъдат преместени в зоологическата градина в Калгари.

Щастлива новина за двете малки новородени панди зарадва любителите на черно-белите мечета и природозащитниците. Те припомнят, че по-рано това лято и други бебета панди се родиха в плен, което наистина си е рядкост.

В края на август 17-годишната панда Мей Сян роди близначета. За жалост едно от малките на Голямата панда почина няколко часа след раждането поради респираторни проблеми.

Раждането на Мяй Сян предизвика световен интерес, тъй като представителите на нейния вид са сред най-застрашените животни на планетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати