Събират средства за Спасителния център за диви животни в Стара Загора

Диви животни

Кампания за събиране на средства за Спасителния център за диви животни в Стара Загора стартира тези дни. Целта на инициативата е да набере сума за подобряване на условията, в които бедстващите животни постъпват, както и да повиши нивото на обслужването им. Със събраните средства също така ще бъде обновена визията на посетителската част на Центъра.

Спасителният център за диви животни представлява специализирано място, което лекува и подпомага диви животни. То съдейства за размножаването и връщането в природата на редки и застрашени от изчезване видове. Благодарение на дейността на звеното има шанс да се съхрани многообразието на българската природа.

Ежедневно огромен брой диви животни стават жертви на бракониери или получават наранявания заради усиления пътен трафик. Други биват прогонени от естествените си местоообитания или пък остават без домове заради човешка намеса. Всички те имат нужда от помощ, за да успеят да уцелят. Именно в специализирания център за диви животни те намират така необходимата им грижа.

Специалистите от звеното редовно се сблъскват с всякакви случаи и се стараят навреме да укажат адекватна помощ на пострадалите създания. Често пъти животните са със сериозни фрактури и охлузвания, но след манипулациите, които ветеринарните лекари извършват, състоянието им се стабилизира отново.

Работа за ветеринарите и доброволците винаги има, тъй като такива животни са много. При някои от екземплярите подобрението настъпва скоро, но при други изисква между шест и дванадесет месеца.

За задоволяване на техните потребности са нужни средства и тук би помогнала много дарителската кампания. Всеки, който желае да дари средства, може да се свърже с Центъра и да го направи.

Има възможност и да изпратите дарителски SMS с текст на латиница DMS OREL на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel).

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати