Коте, залято с блажна боя, умря в жестоки мъки

Коте, залято с блажна боя, умря в жестоки мъки

Поредната чудовищна гавра с животно у нас - бездомна котка, залята с блажна боя, издъхна в страшни мъки.

Злощастното животно е намерено тези дни в Меден рудник, Бургас. Разтревожени граждани се опитали да помогнат на хайванчето, но за нещастие опитите им не били увенчани с успех.

Бургазлии прибрали пострадалото коте във вход на жилищен блок за една вечер, като възнамерявали на следващата сутрин да търсят ветеринарен лекар, който да му помогне.

На зазоряване обаче бедното създание било открито издъхнало на паркинга пред блока. Тялото му било все още топло, а муцунката - окървавена, пише Бургас24Бг.

Разтревожени граждани коментират, че напоследък случаите на зверства над животни в Бургас са все по-често срещано явление. Неда Недина, която редовно сигнализира за проявено на насилие над представители на животинския свят, споделя за грозни издевателства, извършени от живущ в комплекс Изгрев.

Според информацията същото лице чупело крайниците на безпризорни котки. Изглежда същият индивид има лично отношение към котките, тъй като се носи мълва, че той се забавлявал като връзвал писани в торбички и ги окачал по клоните на дърветата.

Редно е всеки свидетел на подобни случаи да сигнализира за тях в полицията. У нас зоополицията вече е факт и такива прояви няма да остават незабелязани и ненаказани, както беше доскоро.

Гражданите трябва да са наясно, че човек, който може да прояви насилие към друго живо същество, макар и четириного, в даден момент може да насочи агресията си и към хора. Такива индивиди са опасни не само за животните, но и за обществото.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати