Ловец бръкна в устата на мечка, за да се спаси от нападение

Гризли

Необичайна хватка приложи млад ловец на мечка гризли, за да съхрани живота си. При неочаквана среща със страховития звяр 26-годишният Чейз Делуо от щата Монтана, САЩ пъхнал ръката си напречно в устата на 180-килограмовия звяр, за да го обезоръжи, информират световни информационни агенции.

Според информацията тактиката, предприета от мъжа, не била случайна. Ловецът разказал, че се решил на опасната постъпка, тъй като бил чел за повръщателния рефлекс на едрите животни. 26-годишният американец дори бил убеден, че именно това му помогнало да се спаси от опасната мечка.

Случаят е коментиран и от представител на природния парк, където е станала срещата между ловеца и мечката. Служителят е на мнение, че подобно нещо не е описано в научната литература. Той също така смята, че мечката изобщо не е имала намерение да умъртвява младия мъж.

Ако мечката желаеше да го убие, щеше да го направи, категоричен е представителят на природния парк.

По време на изненадващата среща Чейз Делуо е бил в парка заедно със своя брат. Двамата били на лов за лосове. След като мъжът влязъл в съприкосновение с мечока, се наложило брат му да го транспортира до болница, където да се погрижат за раните, които получил по главата.

Мечките гризли представляват подвид на кафявата мечка. Дължината им достига до 280 сантиметра, а теглото им може да надхвърли 400 килограма. Обичайно те се хранят с пчелен мед, насекоми, птици, бозайници. По-едрите екземпляри нападат и изяждат бизони, лосове и други едри животни.

В този район на Монтана, където двамата братя са се разхождали, има близо хиляда мечки гризли. Обикновено туристите знаят, че трябва да носят специален спрей за самозащита със себе си, с който да отблъснат зверовете. Но незнайно защо Чейз Делуо не е разполагал с такъв.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати