Опандизиха жена, яздила морска костенурка

Костенурка

20-годишна жена от щата Флорида е арестувана, заради съмнението, че е яздила морска костенурка, съобщават местните власти. Срещу момичето са подадени няколко жалби, след като пуснала в социалните мрежи свои снимки, на които язди животното.

Младата американка се казва Стефани Мур. Дамата може да бъде обвинена по член от наказателния кодекс, в който се посочва, че е забранено да притежаваш, продаваш или да причиняваш безпокойство на това животно или гнездото му. Тези животни за защитен вид, уточняват от полицията.

Историята с морската костенурка започва още в началото на лятото – през месец юли, когато в социалната мрежа Фейсбук се появяват снимки на Стефани и още една жена. Властите обясняват, че на фотосите 20-годишното момиче и нейната приятелка били яхнали морска костенурка.

Срещу снимките са пуснати няколко жалби в комисията за охрана на дивата природа в щата Флорида. Във връзка с тези жалби започва и разследването, обясняват от полицията, цитирани от агенция Ройтерс.

На властите е известно и коя е втората жена, която е яздила костенурката, но на този етап дамата не е арестувана.

В сайта на екокомисията на американския щат се посочва, че морските костенурки са сред най-древните същества на Земята.

В щата Уайоминг пък, преди време, арестуваха мъж, който яздил бял кон посред зима, при това мъжът бил в нетрезво състояние.

Полицаите получили сигнал от моторист, който обяснил, че като по чудо не отнесъл снежния рицар и коня му. След като властите намерили мъжа и го спрели, поискали да видят документите му. Оказало се, че господинът, който бил на 28 години, е прилично почерпен.

Полицаите обяснили на мъжа, че яздейки кон в снежна буря, създава предпоставка за произшествие на пътя, но той им казал, че виновен всъщност не е той, а конят. Мъжът се оправдал, че на животното му изгорели светлините.

Разбира се, въпреки чувството за хумор, което се е опитал да прояви мъжът, полицаите са го арестували. Превозното му средство било прибрано от негов приятел.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати