miau.bg»Статии»Живини»Най-сетне! Заловиха избягалата вълчица Лупи

Най-сетне! Заловиха избягалата вълчица Лупи

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k737
Вълк
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Най-издирваната вълчица напоследък у нас най-после беше заловена. Младата Лупи, която успя да избяга от клетката си в благоевградския зоопарк и прекара повече от седмица извън нея, беше хваната успешно.

Припомняме, че 8-месечната Лупи се измъкна от клетката си на 19-ти септември. Същия ден се наложи посетителите на благоевградския зоопарк да бъдат евакуирани, за да не стане инцидент.

Въпреки това от зоологическата градина бяха единодушни, че животното е още малко, свикнало е с човешко присъствие и не е опасно за хората. След като стана ясно, че хищникът е на свобода, беше сформиран екип, който да се заеме с негово издирване.

Няколко дни Лупи успешно разиграваше своите търсачи, но в крайна сметка животното беше хванато. Експертите проучваха навиците на зверчето и неговото поведение през цялото време, докато то обикаляше в района, за да могат да го заловят по най-безопасния за него начин.

И най-сетне чудото стана! Вчера по обяд шефът на зоологическата градина Крум Попниколов и други специалисти се намирали край клетката на животното и били в готовност да го хванат.

Щом усетила присъствието им, обърканата Лупи се опитала да се скрие от хората, само че влязла в клетката на мечките Калина и Явор, които по това време отсъствали от зоопарка, тъй като техният дом се разширява и ремонтира.

Щом вълчицата-беглец спряла на едно място, Крум Попниколов и колегите му моментално се активизирали. Шефът на зоопарка грабнал пушката и уцелил с упояваща стрела животното. То било повалено и пренесено в друга клетка.

Според първоначалната информация Лупи ще остане там, докато се поуспокои от стреса, а домът ѝ бъде укрепен. За да не избяга пак, в бъдеще вълчицата ще живее зад по-висока ограда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest