miau.bg»Статии»Живини»Пъдят гостуващи мецани от зоопарка в Айтос

Пъдят гостуващи мецани от зоопарка в Айтос

Мечка

Заради ремонта в зоопарка в Благоевград, две мечки бяха изпратени да погостуват на зоокъта в Айтос. Животните вече трябва да се връщат в собствения си дом, но никой не ги е потърсил, обясняват от управата на зоокъта в Айтос.

Мечките са майка и син и от зоопарка в Айтос изразяват надежда, че колегите им от Благоевград ще потърсят животните до края на месец октомври.

Проблемът е, че зоокътът в Айтос няма свободни клетки, където да настанят мечките за по-дълго време. Уговорката между двата зоопарка е гостите от Благоевград да стоят в Айтос само два месеца, докато трае ремонтът на клетките им.

В Айтос има 3 мечки, като и трите са женски – Елена, Мия и Росица. Мъжкият благоевградски мечок в момента е в разплодна възраст и служителите се притесняват да го пуснат при своите женски мецани.

Оказва се също, че гостите от Благоевград не са особено големи чистофайници. След като били докарани в Айтос, майката и нейният син не желаели да излизат от клетката си, което пък не давало възможност на служителите да изчистят хотелската им стая.

Мечки

Служителите от зоокъта в Айтос споделят, че с доста големи трудности са успели да научат двете мечки да излизат от клетката, за да може да бъде почиствана.

Предполага се, че животните не са искали да излизат от клетката заради стреса, който със сигурност са преживели, заради местенето и непознатата за тях обстановка.

През летния сезон в зоологическата градина в Айтос се родиха фазани и паунчета, освен това мъжкият щраус Станимир вече не е сам, хвалят се от управата. По-рано през годината бизнесмен дари щрауса Офелия, за който се смяташе, че ще стане новата половинка на Станимир.

След като поотрасна, обаче, се оказа, че Офелия е мъжки щраус и бе прекръстен на Офелчо, а Станимир отново остана без половинка. При тези птици полът се познава при оперяването – когато донесли Офелчо, той бил твърде малък, за да се разбере, че не е женски.

От зоопарка не се отказали да намерят женска за любимия Станимир и през лятото бе донесен още един щраус, който вече със сигурност е женски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати