Охлюви се състезават благотворително в Стара Загора

Състезание с Охлюви

Едно нетипично състезание ще се проведе за четвърта поредна година в Стара Загора. Става въпрос за надпреварата с охлюви, която ще се състои на 24-ти септември от 17.30 часа в спортна зала Иван Вазов. По време на формата охлюви се състезават в специално пригодена за целта писта и накрая се излъчват победители.

Надпреварата е изключително забавна, но същевременно има и своя сериозна част - подкрепа на майки и деца, настанени в Звено майка и бебе в Стара Загора. Те ще бъдат подпомогнати със средствата, които ще се съберат по време на Най-ОХЛЮбимото състезание.

И тази година се очаква в своеобразния охлювски маратон да се включат множество охлюви, които ще се борят за злато, сребро, бронз и купа с маруля. Организаторите издават, че участниците са от популярната порода хеликс асперса максима.

Всеки от охлювите се състезава в специална кръгла писта с радиус от 33 сантиметра, като започва от центъра на окръжността и се движи към нейната периферия. Докато трае надпреварата, той носи номерче. Този, който пръв достигне края на пистата, печели.

По време на състезанието възрастните и децата, които участват чрез охлювите, даряват средства за благородната кауза. Така те указват помощ на майките и бебетата, намиращи се в Звено Майка и бебе.

Охлюви

Същият център за последните десет години е дал подслон на 96 майки и 103 мъничета. Статистиката сочи, че при осемдесет процента от случаите родителките и децата са останали заедно.

Състезанието с охлюви е подходяща проява за забавление на малчуганите през един от последните топли дни, но и чудесен начин да се покаже на хлапетата как трябва да помагат на техни връстници и въобще, хора изпаднали в тежко положение.

В случай че изявите желание да участвате в надпреварата с охлюви в Стара Загора, побързайте да заявите участие на 23-ти септември (от 17:00 до 19:00 ч.) в района на градската градина.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати