Вълк офейка от зоопарка в Благоевград. Евакуираха посетителите!

Вълк офейка от зоопарка в Благоевград. Евакуираха посетителите!

Един от обитателите на зоопарка в Благоевград е избягал през сутрешните часове днес. Работници в зоологическата градина, разположена в местността Ловен дом над областния град, са установили с изненада, че клетката на вълка е празна.

По случая веднага са взети мерки. Гостите на зоопарка са евакуирани, а на място са пристигнали пожарникари и униформени. За бягството е сигнализирано и на ловци, информира БГНЕС.

Според информацията това не е първият подобен инцидент в благоевградския зоопарк. Преди десетина години от клетките си са успели да офейкат мечките Калинка и Явор. Женският екземпляр бе заловен в зоната на зоологическата градина, а самецът е открит над тенис-кортовете. Наложило се е той да бъде прострелян с упойваща стрела.

Вълк офейка от зоопарка в Благоевград. Евакуираха посетителите!

Припомняме, че случаи с избягали животни имаше и наскоро. По-рано това лято мечка от плевенския зоопарк също си плю на петите. Въпреки че успяло да напусне клетката си, животното не е могло да стигне далеч. След бързата реакция на служителите на зоопарка и сформирането на отряд мецаната беше открита и упоена, за да бъде върната в клетката си.

По същото време 2014 друг обитател на родна зоологическа градина също се озова извън решетките. За жалост ягуарът, избягал от клетката си, нямаше късмета на Виктория и беше умъртвен.

След като стана ясно, че хищникът Алонсо не се намира в обичайните си покои, специалисти се заеха с неговото откриване и улавяне. От тях се очакваше да използват упойващи стрели, за да приспят животното, но това така и не се случи.

Ягуарът беше застрелян близо до оградата на зоологическата градина, малко преди да се опита да излезе навън през отвор. Убийството на екзотичния хищник силно разгневи природозащитниците и стана причина за множество горещи дебати. В крайна сметка се появи оправданието, че ловецът, който го е застрелял, не е имал друг избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати