Спящо мече беше открито в пицария

Мече

Неочакван гост откриха служители американска пицария в град Колорадо Спрингс, щата Колорадо. Работниците в ресторанта открили на територията на заведението мече.

Малкият хищник бил забелязан в склада на пицарията. Присъствието му силно притеснило служителите и те сигнализирали за случая в природозащитна организация. Когато местни зоозащитници пристигнали на място, заварили мече в заспало състояние, което се гушело между продуктите, наредени на рафта.

Представителите на сдружението първоначално побързали да събудят неканеният гост, но след това отново го приспали, за да могат да го изнесат от склада и да го транспортират от ветеринарен център.

По-късно специалистите открили, че мъникът е страдал от недохранване и освен това едната му лапа била ранена. Бедстващото животно е настанено в центъра на организацията, за да може да се възстанови там.

Природозащитниците, заели със случая, коментираха, че същото мече е било забелязано преди това в намиращо се наблизо учебно заведение. По думите им то не е демонстрирало агресивно поведение и поради това присъствието му е било оценено като безопасно за хората. Според зоозащитниците животното е останало без майка, тъй като не са се появили данни за друга мечка наоколо.

След като беше организирана операция по спасяването на мечето, в социалните мрежи се появиха фотоси от акцията. От тях се вижда как мечето спи между продуктите в склада. Появата на снимките стана причина за множество шеговити подмятания, според които мечето се е озовало в склада, тъй като е страстен любител на пица. И докато случката с мечето предизвика весели коментари, друг случай с представител на вида ужаси цял свят.

Разярена мечка е разкъсала гъбар и е нападнала негов приятел. Инцидентът е станал в Иркутска област, недалеч от езерото Байкал преди броени дни. Група от гъбари и ловци се разхождала из гората, когато двама от тях изостанали. Тогава подивелият хищник се нахвърлил върху невъоръжените хора.

Те започнали да викат за помощ и на помощ им се притекли ловците. След като не могли да пропъдят животното, авджиите използвали пушките си и го застреляли. За жалост обаче те успели да спасят само един от мъжете, тъй като другият починал от раните си в гората.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати