Куче накърми дете и го спаси от сигурна смърт

Бездомно куче

На потресаваща случай се натъкнаха органи на реда в Чили. В град Арика е открито гладно и голо дете, сучещо от куче. Умиращото от глад и жажда 2-годишно момченце е било изоставено на произвола. За щастие детето е било намерено от бременното куче Рейна, което показало повече човешки качества от родителите на малчугана и го нахранило със собственото си мляко.

Обезпокоителната случка се разиграва в тази част на град Арика, където се заселват редица боливийци и перуанци, опитващи се да открият работа и по-добро бъдеще. Не е ясно дали такъв не е бил и случаят на родителите на 2-годишното детенце, но тяхното безхаберие към него остави хората в този район без думи.

Бедстващото дете е живеело в барака, пълна с железа и боклуци. То е открито от гражданката Лори Ескудело, пише SkynewsCom. Жената забелязала, че нейната бременна кучка Рейна кърми мръсно и дрипаво момченце. Лори не могла да гледа безучастно какво се случва и веднага позвънила в полицията.

Кучето ми е бременно и съвсем скоро трябва да роди. Сигурно момченцето е усетило миризмата на мляко и се е опитало да се нахрани. Не знам що за човек би зарязал горкото мъниче в такова състояние, възмущава се собственичката на кучето-спасител и споделя, че нейните съседи също са потресени от съдбата на момченцето.

По думите на г-жа Ескудело бременната кучка дори е показала мястото, обитавано по принцип от детето. То приличало по-скоро на бърлога и в него нямало постоянно живеещи лица от поне три години.

След като органите на реда научават за детето, те се появяват на мястото и го отвеждат. Малчуганът е транспортиран до медицинско заведение, за бъде проверено доколко сериозно е неговото състояние. Малко след това момченцето е изписано и предадено на органите за закрила на деца.

В крайна сметка се оказа, че майката на детето не се е отказала от отрочето си и дори опитала да го посети в болницата. Според първоначалната информация жената се е появила в медицинския център пияна и била задържана от полицаите. Тепърва ще стане ясно дали малчуганът ще продължи да живее с нея.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати