Разярен бик уби 60-годишен испанец

Бик

Испанец издъхна, след като беше прободен в сърцето от разярен бик по време на тържествата от традиционното надбягване с бикове в град Куеляр. С този случай цифрата на загиналите по подобен начин испанци нарасна отново.

Припомняме, че от началото на 2015 година до този момент при характерните за страната надпревари с бикове са починали цели дванадесет човека.

Местните обясняват, че такъв кървав сезон не е имало от много столетия. По думите им най-драматични допреди това се оказали 2009 година, когато жертвите били десет, и 2012 година, когато загинали осем души.

Според информация на световни медии прободения в сърцето мъж е на шестдесет години. Трагичната случка помрачила веселото настроение при откриването на местните празници. Гонитбата с бикове в Куеляр е сред тези с най-богата история в цяла Испания.

Според историците тя се провежда още от тринадесети век. Тържествената програма, която я съпътства пък, привлича десетки хиляди зяпачи всеки път.

В последно време обаче веселото настроение на гостите бива помрачено от кървавите трагедии. Според организаторите има няколко основни фактора, които допринасят са зачестилите смъртни случаи по време на надбягванията с бикове.

Те обясняват, че все по-често се случва във вълнуващата надпревара да се включват самозванци, а тя определено не е за хора без опит. За да придобият кураж, участниците си позволяват да пийнат повече.

Това обаче не им помага, а им вреди, защото реакциите им стават забавени и не могат да реагират адекватно, когато разярените бикове ги приближат. Липсата на достатъчно внимание също е сред причините благоприятстващи появата на инциденти.

Такъв беше и случаят от това лято, при който лекомислен испанец реши да си направи селфи с бик при надбягванията в градче в испанската провинция Толедо. 32-годишният Дейвид Гонсалес Лопес издъхна от нападение на бик, след като извади телефона си и опита да се самоснима, докато около него яростно препускаха подивели животни.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати