Червена панда показа третото си бебе

Червена панда

Червена панда, обитаваща зоологическа градина в Обединеното кралство, показа на всички своето новородено отроче, макар и придържайки го за врата, предава вестник Дейли експрес.

Гордата майка се казва Мулан и за зоопарка, където живее тя, се е превърнала в истинска героиня. Причината е, че червените панди могат да заченат само един ден в годината, което прави размножаването им трудно. Мулан обаче явно е много плодовита, тъй като това е третото бебе, което тя ражда в рамките на четиринадесет месеца.

Гледачите в зоопарка Друсилас в Алфристън, Източен Съсекс, все още не са дали име на едномесечното бебе, тъй като не са напълно сигурни какъв пол е то. Някои от тях предполагат, че мъничето е женско, но за момента предположенията им няма как да бъдат доказани, защото Мулан не се отлепя нито за миг от него. Когато то стане по-самостоятелно, загадката най-после ще бъде разкрита.

От зоологическата градина споделят, че новороденото на Червената панда се е родило само четиринадесет месеца, след като Мулан стана майка и на две близначета. Тогава пухкавата красавица се сдоби с мъжко и женско отроче, които бяха първите от вида, родили се в този зоопарк.

Червена панда бебе

Мулан отново се прояви като отличен родител. Тя непрекъснато разнася своето малко, държейки го за врата. Опитва се да намери за него най-доброто помещение. Благодарение на това успяхме да снимаме бебето. Когато малкото се появи на бял свят, Мулан прекарваше почти цялото си време с него. Сега мъничето прогледна и започна да опознава заобикалящата го среда, разказа служителят Марк Кенуорд.

Червените панди са много симпатични и интересни животни. Те са малко по-големи от домашната котка и тежат към 6 килограма. Представителите на вида се отличават къси крайници, остри нокти, къса муцуна, дълга пухкава опашка.

Козината на тези животни е мека, гъста, оцветена в червеникаво до кафяво. Червените панди обитават гори и се хранят основно с бамбук, плодове, корени, гъби, лишеи, яйца, малки гризачи, риба и насекоми. Животните в плен се хранят и с късове месо.

Рейтинг

5 0
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати