miau.bg»Статии»Живини»Нощ на прилепите организират в цяла България

Нощ на прилепите организират в цяла България

Прилеп

Международна нощ на прилепите ще се проведе за пореден път в страната в рамките на два месеца (септември и октомври). Идеята на кампанията е да се повиши информативността на обществото по отношение на тези животни и да започне да се работи по-упорито по тяхното опазване.

И тази година в Международната нощ на прилепите ще се включат организации, читалища, музеи, клубове и училища от цяла България. Във връзка със събитието редица наши градове ще предложат специална програма на своите жители и гости.

Специалното събитие ще стартира на 17-ти септември в Националния природонаучен музей в София. Проявите там ще се състоят от 11.00 до 18.00 часа.

Два дни по-късно в Пловдив също ще има събитие в чест на прилепите, като то ще стартира в 18.00 часа в Цар-Симеоновата градина. Ентусиастите, желаещи да се включат, ще могат да станат част от информационно-образователна кампания, изложби, презентации за прилепите и др.

Нощта на прилепите ще продължи и във Враца на 23-ти септември. Там събитието ще започне от 16.00 часа в Информационен център-НАТУРА.

На следващия ден в кампанията ще се включи и Благоевград, където Регионалният исторически музей ще очаква всички, интересуващи се от прилепи.

На 25-ти септември Зелени Балкани и ДПП Сините камъни канят сливенските малчугани в Информационния център на парковата дирекция с презентация, прожекции на филми и други увлекателни занятия.

Пазарджик също ще обърне специално внимание на прилепите на 26-ти септември. Там също ще бъдат организирани творчески и информационни прояви.

На 28-ми септември пък Плевен също ще отбележи Нощта на прилепите с мероприятие в местния музей. Заниманията ще се проведат от 11.00 до 16.00 часа.

На следващия ден Нощта на прилепите ще гостува в Ловеч, където от 17.00 часа ще се състои информационно-образователна кампания на площад Тодор Кирков.

На 30-ти септември Общинския исторически музей в Кнежа също ще има програма, посветена на прилепите.

Международната нощ на прилепите ще продължи и през месец октомври, като в нея ще се включат градовете: Стара Загора, Русе, Бургас, Поморие, Шумен и Велико Търново.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати