Спасиха мечки, живели 20 години в плен

Спасиха мечки, живели 20 години в плен

Мечки, живели дълги години като заложници, най-после бяха освободени. Благодарение на организацията PETA /Хора за етично отношение към животните/ четирите изтерзани животни получиха шанса да живеят като своите събратя и да се радват на свободата си.

Историята на Фифи, Марша, Покахонтас и Бруно трогна цял свят. Четирите животни направиха първите си стъпки в резерват за диви животни в щата Колорадо, САЩ, след като цели две десетилетия бяха насила държани в клетки в увеселителен парк в Пенсилвания.

От РЕТА обясняват, че условията, в които мечките били принудени да живеят, изобщо не били съобразени с нуждите на дивите животни. Клетките, превърнали се в техни килии, били с малки размери, поради което животните нямали никаква възможност за така необходимото им движение.

Освен това те трябвало да остават на слънце дори и в най-горещите части на деня, тъй като нямало как да се скрият на сянка. Фифи, Бруно, Покахонтас и Марша били лишени още и от вода, в която да се разхлаждат, когато жегите надделеят. Още по-лошото обаче било, че мецаните били отглеждани без каквито и да е условия за зимен сън.

По-стари снимки на животните в плен показват, че преди години са правени опити те да бъдат дресирани, за да изпълняват циркови номера. Изглежда при дресирането на Фифи, Бруно, Покахонтас и Марша е употребена агресия, тъй като от РЕТА констатират, че днес четирите мечки изглеждат изтормозени както физически, така и психически.

За щастие късметът най-после се усмихва на бедните създания, живели двадесет години в лишения, и те ще могат да се почувстват свободни. От видеоклип, който РЕТА споделя в интернет, се виждат как Фифи, Бруно, Покахонтас и Марша правят първите си стъпки на свобода.

Животните са видимо объркани и най-вероятно все още не могат да осъзнаят какво им се случва. Въпреки това специалистите са обнадеждени, че мечките ще успеят да се възстановят от ужаса, който се преживели, и ще заживеят като останалите мечки, лъвове, тигри и слонове, намерили убежище в колорадския резерват.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати