Амурска тигрица осинови чужди мъничета

Амурска тигрица

Амурска тигрица от сафари парка Тайган в Русия се превърна в гореща сензация за посетителите на мястото. Женският екземпляр Василиса смая всички като осинови две бебета тигърчета, въпреки че вече има други три свои мъничета.

Пухкавите сирачета били изоставени от собствената си майка Сара, която също обитава парка Тайган. Тя отказала да поеме грижите за рожбите си и не ги потърсила повече.

Сара и Василиса се сдобили с малки по едно и също време. След като безотговорната майка отхвърлила бебетата си, малките тигърчета останали съвсем безпомощни и уязвими. И точно когато служителите в зоопарка се чудели дали те ще успеят да оцелеят, се случило истинско чудо.

Майчинският инстинкт на благородната Василиса надделял и тя приела чуждите бебета като свои деца. Независимо че вече имала достатъчно грижи по своите три рожби, майката нямала нищо против да кърми и топли и чуждите мъничета.

Сега амурската тигрица с пет деца се е превърнала в голямата атракция на парка. От клипче, публикувано в интернет, се вижда как благородната Василиса полага еднакви грижи за всичките си бебета.

От видеото си проличава също така, че нейната клетка е обградена от множество посетители, дошли да видят с очите си невероятното поведение на майката.

Амурските тигри могат да са доста опасни и агресивни животни. Василиса обаче не е такава. След като Сара се отказа от децата си, Василиса ги прие. Сега тя ги кърми като свои собствени деца и не ги дели от родните си тигърчета, обясняват служители в парка.

Амурските тигри са сред едрите представители на семейство Коткови. Когато живеят свободно, те могат да придобият забележителни размери. Дивите мъжкари достигат тегло до 350 килограма. Амурският тигър се среща в някои части на Русия и Китай.

В природата те се хранят с диви прасета, рисове, мечки, елени, кози и др. Понякога се случва да нападнат кучета и добитък. Животните се отличават с бързи и изключително ловки движения. Те отделят много време за лов, тъй като дебнат много внимателно плячката си.

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати