miau.bg»Статии»Живини»Набиха испански природозащитник с патица

Набиха испански природозащитник с патица

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k737
Патица
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Изключително грозна сцена се разигра по време на традиционна надпревара с патици в каталунския град Росес. Природозащитник, който се опита да попречи на обичайното състезание, провеждащо се в морето, беше набит с патица, съобщава Франс прес.

Състезанието с пернатите животни е с дълга история. То започва да се практикува още през 1918 година. Близо десет птици от вида биват вкарвани във водата. След това в морето влизат и хора, които започват да плуват към тях.

Те сграбчват патиците и ги връщат обратно на брега. Въпреки че този обичай е запазена марка на това място, от известно време природозащитните роптаят срещу него, тъй като смятат, че се отразява пагубно на животните. Ето защо те искат той да бъде прекратен.

Редица активисти се проявиха да защитят правата на патките на състезанието, провело се наскоро. Този път обаче публиката стана свидетел не само на зрелищно ловене на патки, а и на набиване с пернато.

Един от природозащитниците, дошъл да заснеме мъчителния за животните обичай, отключи неподозирана агресия в участничка. Младата жена със слаби нерви реши да накаже натрапника, хвана за краката една от патиците и започна да го налага с животното. Докато понасяше срама, природозащитникът продължаваше да снима.

Имай милост към патицата и тя има живот като децата и семейството ти, крещеше битият активист.

Видеото с налагания мъж, беше споделено в социалните мрежи и за нула време получи четиридесет хиляди гледания. Докато траеше боят, останалите природозащитници освиркваха привържениците на обичая.

За драматичния случай е наясно и кметът на град Росес. Въпреки това градоначалникът няма намерение да забрани традиционното състезание с патици.

Това обаче няма да спре активистите. Защитниците на правата на животните са готови да сторят и невъзможното, за да спрат чудовищните за патиците гонки. Те припомнят, че целият този ритуал не само стресира животните, но и ги осакатява. За своята кауза активистите дори са стартирали подписка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest