miau.bg»Статии»Живини»Полицаи призоваха на разпит псуващ папагал

Полицаи призоваха на разпит псуващ папагал

Говорещ папагал

В света на хумора говорещите папагали често биват посочени като главни герои в изключително комични и нелепи ситуации. Оказва се обаче, че вицовете и анекдотите с участието на симпатичните пернати не се различават много от реални истории, в които те биват замесени.

Поредният такъв съвсем истински случай е отскоро, а действието се развива в Индия. Колкото и да не е за вярване, органите на реда от щата Махаращра са привикали на разпит папагал, който бил обвинен в оскърбително поведение към възрастна дама.

Местната полиция призовала крилатото животно с остър език, за да го подложи на разпит и да установи дали в действителност то е демонстрирало непристойно поведение, информира ДПА.

Според информацията 75-годишна жителка на малко индийско село отишла в местния участък и се оплакала от маниера на наглия папагал. Служителите били смаяни от разказа, но все пак решили да вземат някакви мерки.

Още повече че възрастната жена заявила, че виновник за държанието на птицата бил нейният стопанин, явяващ се съсед на дамата. По думите ѝ въпросният господин сам приучил своя домашен любимец да бълва нецензурни слова, всеки път когато тя мине покрай неговия дом.

Възрастната жена има и обяснение за случилото се. Според нея съседът постъпвал така, тъй като бил приятел на нейния доведен син, с когото имат вражда заради имоти.

След драматичния подробен разказ на жената полицаите наистина били доста объркани от положението, но в крайна сметка решили да призоват всички участници в историята, включително и пернатия безсрамник. За изненада на 75-годишната старица обаче неговата вина не могла да се докаже.

Когато пристигнал в участъка, папагалът си придал изключително сериозен вид и не обелил нито една дума. Изглежда смяната на обстановката и вниманието на непознатите го накарали да се стъписа и така и не изрекъл нито едно от словата, които възрастната индийка му приписала. В крайна сметка той излязъл невинен от цялата история и бил пуснат на свобода в своята естествена среда.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня
Ваня
21.10.2015 01:55
Сладур.
1
0