Тровят котки с антифриз в Русенско

Тровят котки с антифриз в Русенско

Поредното нехуманно отношение към животни бе демонстрирано в страната. За масово изтребване на домашни котки в село Чеверна вода, Русенско алармира жител на населеното място.

Според разказите на мъжа няколко негови съседи са се оплаквали, че питомците им са станали жертва на отравяне. В началото човекът не обръщал голямо внимание на проблема, но постепенно трагичните случаи зачестили и дори самият той останал без котка.

Срещу нас хората, които живеят, имаха само те 4 котки, но една по една и те си отидоха, разказва притесненият мъж, цитиран от ДунавмостБг.

Той обяснява, че съселяните му похарчили доста средства, за да спасят питомците си, но опитите им се оказали безуспешни и животните издъхнали. За случаите било потърсено мнението на селския ветеринар, който предположил, че смъртта на животните е в следствие на топлинен удар.

Един от пострадалите стопани обаче се усъмнил в поставената диагноза и занесъл починалото си животно в Русе, където да му бъде направена аутопсия. Специалистите в областния град установили, че въпросната котка е била отровена с антифриз.

Мъжът от Червена вода, който съобщава за случаите с отровени котки, разказва и за смъртта на своя домашен любимец Томас.

Цяла вечер бдях на него. Гледах го как се мъчи и не можах да направя нищо за него. За съжаления и неговия живот угасна, жалва се стопанинът.

Червена вода обаче не е единственото място, където това лято злонамерени хора решиха собственоръчно да намалят популацията на котките. Преди по-малко от месец стана ясно, че в Перник също са било отровени немалко котки.

Ужасното деяние е извършено в зоната на улица Грамаге и нейни съседни пресечки, като са пострадали както улични котки, така и домашни, съобщава местна медия.

Със случаите е запознат и градоначалникът на Перник Иван Иванов. Кметът лично се зае с проблема и обеща да бъде извършена проверка, за да стане ясно кой трови животните. Перничани допускат, че отровата може да е поставена от гълъбари, който имали зъб на котките, защото хващали пернатите.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ирен Василева
Аз живея във Варна. Имам три мои котки и гледам още 4 бездомни. За три години погребахме над 10 котки убити по същия жесток начин с антифриз. Ужасна смърт, нечовешки мъки за горките животни и за техните стопани. Преди месец приспахме две от котките ни натровени отново с антифриз. Честно казано нямам сили вече да погребвам животинки. Искам да дам за осиновяване бездомните ми котки или да ги заведа в приют където ще бъдат на сигурно място. Не знам как да се свържа с такъв приют, където биха ги приели и нмерили дом. Не разбирам хората, които посягат наа живот и не искам да умират повече котки. Моля помогнете ми!
0
0
Потребител#188174
Какви изроди са тези,не мога и хора да ги нарека?!На мен за седмица ми отровиха 2 котки и 2 малки котета.На съседите -2 котета.И други съседи се оплакват.Кучета,котки,не подбира.Така и не разбрахме с какво ги тровят.Но беше много дълго и мъчително.Да им се върне стократно на проклетниците!!!
0
0
Анонимен
Анонимен
12.11.2015 01:12
Искам да подам сигнал,от Червена вода съм и сега ми изтровиха трите котета умишлено на куп с антифриз,бяха две момчета и едно момиче,днес почина и третото.Мъките са от събота 07/11/15.Бяха кастрирани.Не мога да разбера какво им пречат моите котета на тия изроди,миналата година ми избиха отново с антифриз 5 котета,сега 3 те много мъчително!!!Ако ви пречат защо не ми кажете,щях да намеря някакво решение,ако ви влизат в двора....защо ми ги избихте,те са част от моето семейство изроди такива,за мен не е просто котка!!!За мен са член от семейството!!!Нямате ли страх от Бога.Бъдете проклети!!!!Дано ви се връщат същите мъки!!!
0
0