Настървена коала погна АТВ, за да го гушка

Настървена коала погна АТВ, за да го гушка

Коалите определено не са сред най-бързо движещите се животни, но очевидно имат някакъв необясним афинитет към високите скорости и превозните средства. За това сочат два необикновени случая, в които представители на вида направо се хвърлят на автомобил. Последната такава случка е отпреди дни и е заснета от австралийката Ебъни Чърчил, която притежава ферма в щата Виктория.

Ебъни е заснела как една коала се втурва през глава, когато вижда мотор, подкаран от австралийката. Животното развива невероятна скорост, за да догони превозното средство, а когато все пак успява да го стори, прегръща с голям ентусиазъм една от гумите му.

Най-изненадана от всички е Ебъни. Жената управлявала своя четириколесен мотор, както обикновено, когато внезапно забелязва, че си има преследвач. Австралийката извадила апарат, с който да заснеме тичащата коала и побързала да спре превозното средство. Тя се отдръпнала встрани, но все пак продължила да наблюдава зверчето. Последното нещо, което Ембъни очаквала от коалата, е да се качи върху гумата на мотора и да я гушне.

Австралийката все още не може да си обясни какво е предизвикало големия интерес на коалата. Тя се шегува, че на двуутробното животно може да му е писнало да прегръща дърветата и сега да копнее за друга прегръдка.

Другата, коала, която ще остане в историята заради любовта си към возила, е героят Тимберлоф. Пухкавият чаровник стана известен с това, че се е докопал до движеща се кола, закачил се е за нея и е пропътувал заедно с шофьора цели 88 километра.

Коалата била открита случайно от водача на возилото, докато зареждал гориво на бензиностанция. Той чул необичайни звуци, идващи от долната част на превозното средство, и побързал да провери какво става. Тогава с изненада открил, че е возил пухкав гратисчия.

Тимберлоф пропътувал трасето от Мерибороу до Гимпи, Куинсланд. За жалост, по време на вълнуващото си пътуване героят е пострадал, но раните му не били сериозни и той успял да се възстанови с малко помощ от ветеринарните специалисти.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати