miau.bg»Статии»Живини»Змия изплаши до смърт жителите не Белград

Змия изплаши до смърт жителите не Белград

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k12698
Питон
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Избягал питон вся паника в жителите на сръбската столица Белград тези дни. Двуметровото влечуго се измъкнало от жилището на стопанина си и се качило на покрива на сградата, в която той бил наемател.

Докато се препичал с удоволствие под слънчевите лъчи, питонът бил забелязан от случаен минувач, който не само изпаднал в ужас, но заразил с паниката си и останалите минаващи по улицата в центъра на Белград.

По случайност в точно в този момент на кризисното място се оказал и сръбският министър на енергетиката Александър Антич, който веднага бил привлечен от ужасяващите писъци на минувачите, пишат сръбски медии.

За разлика от уплашените граждани обаче Антич успял да запази самообладание и се опитал да успокои и останалите хора, които примирали от ужас, виждайки отдъхващото върху покрива влечуго.

Оказва се, че всъщност живеещите в района били уведомени за избягалия питон още преди той да се покаже на покрива. Те обаче не знаели къде ще се появи животното. По тази причина се криели в жилищата си и не смеели да отворят нито вратите, нито прозорците на домовете си, независимо че температурите били доста високи.

Щом собственикът на влечугото научил, къде се излежава неговият питомец, веднага отишъл да си го прибере. Министърът на енергетиката Антич, от своя страна, споделил, че е крайно изненадан от решението на въпросния мъж да гледа точно този представител на змиите за домашен любимец.

И нищо чудно! Само преди два месеца се появи смразяващата новина, че рускиня, гледала питон в дома си, е била убита от него. Неприятният случка станала в Санкт Петербург. Жената издъхнала, след като животното я ухапало.

Безжизненото тяло на рускинята е открито в апартамента ѝ от органите на реда. Близки на жертвата споделиха, че тя е търгувала с терариуми и от няколко години се е грижела за питона, превърнал се по-късно в неин палач.

От пресслужбата на полицията в Санкт Петербург разкриват, че жената е издъхнала заради алергична реакция, която настъпила след ухапването на змията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати