Почина кучето-актьор Уги

Джак Ръсел Териер

Тъжна вест се появи в медийното пространство. Едно от най-популярните палета в Холивуд - териерът Уги напусна този свят. Известното четириного беше приспано, защото боледуваше от рак на простатата, информира Дейли мирър.

Уги почина на 13-годишна възраст. Той завладя сърцата на хората и се проучи в цял свят, след като взе участие в немия френски филм Артистът. След това палето събра погледите в блокбъстъра Вода за слонове и се изяви в редица телевизионни реклами.

Уги се сдоби със Златен нашийник на церемония, посветена на четириногите и техните дресьори. Удивителното четириного беше отличено и за най-добра кучешка роля във филм. Според експертите след появата на Уги на четириногите актьори в Холивуд вече се е гледало по съвсем друг начин.

13-годишният чаровник беше от породата джак ръсел териер. Палето бе осиновено от Омар фон Мюлер. Мюлер прибрал Уги малко преди да бъде изпратен в приют за бездомни животни. През 2012 година се появи новината, че звездното куче се оттегля от киното, защото по думите на собственика му вече е твърде изморено.

Понякога репетициите с Уги траеха по шестнадесет часа, разказва Фон Мюлер пред медиите тогава.

Той заяви, че с кучето му се ще отдадат на заслужена почивка, но Уги ще продължава да се включва в реклами, защото те му допадат.

След появата на болестта обаче се наложи популярното куче да се оттегли от звездната шумотевица, а когато заболяването напреднало собственикът на Уги трябвало да вземе тежкото решение. Той признава, че не му било никак лесно да го направи, но обстоятелствата го налагали.

Всички си мислят, че аз съм велик дресьор, но това не е така. Просто Уги беше страхотно куче, заяви Омар фон Мюлер.

Когато Уги се оттегли от киното, бяха публикувани своеобразни мемоари на четириногата звезда. От тях стана ясно и кои са лакомствата, които Уги обича да си похапва. Чаровният опашатко обожавал пилешкото месо и хот дог.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати