Рони - талисманът на парламента

Куче

Чаровен пес се е превърнал в талисмана на българския парламент. Едногодишно гонче, наричано Рони, от есента е любимец на охранители и служители на Народното събрание, съобщава ДневникБг.

За повечето минувачи в района наличието на кучешка колибка и вързан черен пес точно в тази зона на София може и да не е уместно, но за персонала на Народното събрание присъствието на Рони е истинско удоволствие.

Очарователното пале пристига от стопанство във Враня. На първо време кучето се подвизава с жилището на домакина на жандармерията, но много скоро станало ясно, че мястото му не е там. След като няколко пъти се разходил в района около парламента, Рони привлякъл вниманието на охранители, жандармеристи и шофьори и бързо спечелил тяхната обич.

Първоначално кучето Рони живеело в колибка до парламента съвсем свободно. Но след инцидент в края на миналата година се наложило да бъде вързано. В началото на месец декември Рони изчезва ненадейно.

Една сутрин служители минават покрай кучешката къщичка и забелязват, че е празна. Мисълта, че Рони е избягал силно ги натъжава, но много скоро усмивките им отново грейват, защото двама младежи водят четириногия чаровник пред парламента.

Парламента

Сега кучето е вързано, но пък в малките часове на денонощието някой от дежурните постове го развежда, така че да не му липсва движение. Разбира се, това няма как да се случи през деня, тъй като има риск постовите да бъдат обвинени в неспазване на служебни задължения.

Със сигурност можем да кажем, че Рони се радва на същия живот като повечето домашни кучета. Охранителите съвсем отговорно хранят питомеца си, почистват около колибката му и събират средства за ваксини на кучето. Освен това Рони регулярно е преглеждан и от ветеринарен специалист.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати