Котка прекара един час в потънала моторница

Котки

Котка от САЩ за пореден път показа, че писаните имат цели девет живота и не се предават дори при екстремни условия, в които им се налага да оцеляват. Смелата маца се сдоби с името Лъки (Късметлия), след като успя да оживее, въпреки че прекара един час под вода в потънала моторна лодка.

Котката била намерена и спасена, след като специалисти извадили лодката от езеро близо до Лейк Хавасу сити, Аризона. Задачата не била никак лесна, тъй като съдът бил заседнал в пясъчен нанос.

Това беше същинско чудо. Аз бих дал на котката името Осем, защото по време на това невероятно приключения тя със сигурност изгуби един от деветте си живота, коментира гмуркачът Джон Зукала, който е шеф на фирмата Дайв тайм рикавъри, заела се с ваденето на потъналата моторна лодка.

Когато екипът извадил моторницата, тя била транспортирана до сервиза на Дайв тайм рикавъри. Тогава служителите не открили нищо кой знае колко необичайно по съда, но на следващия ден се останали без думи от изненадата, която ги сполетяла.

Когато на сутринта един от механиците се заел с монтирането на лодката, той се натъкнал на заклещената писана в окаян вид.

Котката беше подгизнала, жадна и гледаше ужасено, споделя Джон Зукала.

За него и служителите му обаче така и не става ясно как точно необичайната пътничка се е появила на борда. Зукала обяснява, че притежателят на моторната лодка е от Ориндж каунти, Калифорния, и със сигурност не е собственик на животното.

Шефът на Дайв тайм рикавъри уверява също така, че никой не е подозирал за наличието на животното в складовото помещение на моторницата, допреди то да бъде случайно открито.

След изваждането си, Лъки е преместена в приют с други котки, където се възстановява от инцидента. Управителката на приюта Пати Гилмор потвърди, че котката се чувства сравнително добре, но все пак още не се е адаптирала и е малко недоверчива към останалите питомци в центъра за животни. Ако скоро никой не дойде да прибере Лъки, тя най-вероятно ще заживее при жена, която изявила желание да я вземе.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати